Sposób przygotowania

Śmietanę mieszamy z cukrem, solą, gałką muszkatołową, drożdżami. Dodajemy mąkę i miękkie masło - wyrabiamy ręcznie. Na ok godzinę wstawiamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego prostokąty tak by owinąć parówkę/serdelka. Układamy na formie pamiętając o zachowaniu odstępów i smarujemy jajkiem. Posypujemy słonecznikiem bądź sezamem. Pieczemy w temp. 180\'C ok. 30-40 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    koniecznie przyzadze
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super pomysł na pyszne paszteciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    zjadłbym coś takiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !