Sposób przygotowania

Kaczkę oczyścić i opłukać. Odciąć udka i piersi. Do rondelka wlać 1 litr wody, dodać przyprawy, sos sojowy, starty na wiórka imbir, wino ryżowe, ocet i sól. Marynatę gotować ok. 15min. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z małą ilością zimnej wody. Wlać do rondelka. Mięso z kaczki włożyć do marynaty, gotować na niewielkim ogniu. Po 15min mięso wyciągamy i czekamy aż ocieknie z marynaty. Mięso przekładamy do brytfanny. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piersi piec 15min, udka o pół godz dłużej. Upieczone mięso pokroić w plastry i podawać zawinięte w cienkie słone naleśniki.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !