Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka po królewsku w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 1/2 kostki
kwaśniej kremówki 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
galarety mięsnej 2-3 szklanki
zielenina 1
czastka pomidora mała
szynka gotowana 10 (z tłuszczykiem)
pasztet 20 (drobiowy lub z królika)
koniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka po królewsku w galarecie

Masło i pasztet rozbijamy w malakserze na jednolitą masę, dodajemy śmietanę ubitą z dodatkiem szczypty soli na bardzo gęsty puch. Dodajemy koniak, całość delikatnie doprawiamy do smaku. Na rozłożone plastry szynki nakładamy, w równych ilościach, przygotowany krem. Ruloniki zwijamy i układamy w dekoracyjny sposób na półmisku. Między porcjami kładziemy cząstki pomidora i zieleniny. Całość dwa - lub trzykrotnie zalewamy galaretką w taki sposób, by porcje byly pokryte równą warstwą. Trzymamy w lodówce, aż stężeje.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.12.2010 10:08
smaczne
cukiereczek 13.12.2010 09:22
Mi również
Ewa111 11.12.2010 16:38
podoba mi się ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak