Sposób przygotowania

Buraczki gotuj ok. 1,5 godziny, obierz i zetrzyj. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach masła. Dodaj ryż, wlej 2 szklanki wody, posól do smaku. Gotuj do miękkości.
Ryż wymieszaj z ziołami. Buraczki podsmaż na reszcie masła. Oprósz mąką, solą i pieprzem. Dolej śmietanę, mocno podgrzej.
Do foremek wyłożonych folią przełóż ryż i buraczki, ugnieć łyżką. Wybij na talerzyki. Usuń folię. Owiń plasterkami cukinii.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajny-ale już widzę miny moich dzieciaków na hasło tort- na stole-hi hi hi
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !