Sposób przygotowania

Kaszę ugotować.Boczek i cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć.Kaszę wymieszać z boczkiem i cebulą,doprawić solą i pieprzem.Kapustę zanurzyć w garnku z wrzącą,osoloną wodą i chwilę gotować,aby liście zmiękły.Ostrożnie oddzielić liście i ściąć grube nerwy.Rozłożyć na nich farsz i zwinąć gołąbki.Na patelni rozgrzać masło i każdego gołąbka podsmażyć z obu stron.Ułożyć w garnku wyłożonym pozostałymi liśćmi kapusty.Wlać tyle wody,by były przykryte,włożyć kostki rosołowe.Gotować ok.godzinę.Podawać z sosem grzybowym.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo smaczne! A Henią się nie przejmuj ,bo na kazdym portalu ma jakieś zatargi.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    Ach misia,może miała zły dzień kobieta,trzeba jej to wybaczyć i podziwiać,że idzie z duchem czasu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !