Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 3 woreczki
cebula 3 szt.
kapusta biała 1 główka
sól
pieprz
masło
Bulion grzybowy 2 szt.
boczek 25 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem

Kaszę ugotować.Boczek i cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć.Kaszę wymieszać z boczkiem i cebulą,doprawić solą i pieprzem.Kapustę zanurzyć w garnku z wrzącą,osoloną wodą i chwilę gotować,aby liście zmiękły.Ostrożnie oddzielić liście i ściąć grube nerwy.Rozłożyć na nich farsz i zwinąć gołąbki.Na patelni rozgrzać masło i każdego gołąbka podsmażyć z obu stron.Ułożyć w garnku wyłożonym pozostałymi liśćmi kapusty.Wlać tyle wody,by były przykryte,włożyć kostki rosołowe.Gotować ok.godzinę.Podawać z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna83 07.01.2011 07:57
Ach misia,może miała zły dzień kobieta,trzeba jej to wybaczyć i podziwiać,że idzie z duchem czasu :)
misia53 06.01.2011 15:34
Bardzo smaczne! A Henią się nie przejmuj ,bo na kazdym portalu ma jakieś zatargi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak