Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić na kawałki wielkości pudełka od zapałek. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Podlać gorącą wodą dodać sól i pieprz. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu, mieszając co chwilkę. Marchew obrać ze skóry i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora dokładnie myjemy, rozdzielamy liście i kroimy na plasterki. Warzywa dodajemy do mięsa razem z majerankiem. Potrawę dusimy jeszcze ok. 15-20min. Pod koniec wsypać pokrojone ogórki i marynowane cebulki. Mięso z sosem podawać na liściach sałaty przybrane posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    smakowcie sie zapowiada
  • 4
    original
    Opublikowano

    iza15

    maczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !