Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebule z mięsnym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 8 szt
wieprzowina 15 dag
wywar mięsny 1 szkl
masło 4 dag
cukier
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Cebule z mięsnym farszem

Mięso podsmażamy na maśle.
Średniej wielkości cebule obieramy z łupin, ścinamy spody, wydrążamy środki i napełniamy podsmażonym mięsem.
Faszerowaną cebulę wkładamy do rondla, podlewamy rosołem, dodajemy sól, pieprz, cukier, sok z cytryny i masło.
Wstawiamy do piekarnika na ruszt lub na blachę wysmarowaną tłuszczem. Ustawiamy piekarnik na grzanie od góry.
Zrumienioną cebulę wyjmujemy z piekarnika i układamy na półmisku.
Polewamy sosem, który powstał podczas pieczenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.05.2012 19:34
super
stokrotka 03.08.2011 08:32
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak