Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć i ugotować. Wywaru z gotowania nie wylewać.Kapustę sparzyć w osolonej wodzie..Wyciąć zgrubiałe końce. Kaszę przebrać, obsmażyć na łyżce masła. Zalać 2 szkl wywaru z grzybów(jeśli z gotowania zostało za mało, uzupełnić wodą)i ugotować na sypko. Dodać pokrojone w paseczki grzyby, przesmażoną na maśle, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przyprawić solą i pieprzem mielonym.Wymieszać i zawijać gołąbki.Dusić 30 min. Podawać z sosem śmietankowym lub grzybowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    z kaszą nigdy nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kilka razy w roku jemy takie gołąbeczki...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    z kaszą nie jadłam, muszę zrobić, chociaż grzybki wykorzystam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności !
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    pyszne gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre takie są.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !