Sposób przygotowania

jajko ubić widelcem w miseczce,dodać szczyptę soli i pieprzu,kokos wysypać na talerzyk,pierś z kurczaka opłukać,zanurzyć w jajku i obtoczyć we wiórkach kokosowych,na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na złoty kolor po 4-5min.z każdej strony(trzeba często odwracać aby się nie przypaliły wiórki)najlepiej smakują z mizerią i młodymi ziemniakami z wody,posypanymi posiekanym szczypiorkiem,albo z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię dodatek kokosu..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczny kurczak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !