Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 szt
pieczarki 40 dag
cebula 2 szt
jabłko
śmietana słodka 200 ml
ser żółty 20 dag starty
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
sól
olej do smażenia
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z jabłkami

Filety rybne opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić i popieprzyć.
Jajka rozkłócić. Rybę panierować w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju.
Usmażone ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Cebule obrać i pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Cebule i pieczarki usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wyłożyć na rybę.
Jabłko umyć i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na pieczarkach.
Na jabłka wyłożyć ser żółty wymieszany ze śmietaną.
Piec w nagrzanym piekarniku około 30 min. temperaturze 180°C.
Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak