Sposób przygotowania

Mleko, mąkę, jedno jajko, szczyptę soli i dwie łyżki oliwy z oliwek miksujemy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki.

Czosnek wyciśnięty przez praskę podsmażamy na patelni. Dodajemy szpinak, przyprawiamy solą i pieprzem i chwile dusimy na wolnym ogniu.

Dodajemy pokruszony ser pleśniowy, następnie śmietanę, mieszamy i jeszcze chwile dusimy.

Każdego naleśnika posypujemy startym żółtym serem a następnie na połowę nakładamy farsz szpinakowy, składamy w trójkąty i układamy dachówkowo w naczyniu do zapiekania.

Na wierzchu posypujemy resztą startego sera i zapiekamy przez 15-20 minut w nagrzanym piekarniku (170˚C).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ładne i na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    nieskromnie powiem, że na prawde smaczne a dla miłośników szpinaku rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    uwielbiam naleśniki ze szpinakiem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !