Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, nakłuć, aby smaki weszły w każdy zakamarek.
Posypać solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem wyciśniętym przez praskę oraz obłożyć kilkoma listkami laurowymi, platerkami cebuli oraz ziarenkami ziela angielskiego i jałowca. Zalać marynatą przygotowaną z oleju i odrobiny octu balsamicznego. rzykryć i odstawić na noc w chłodne miejsce.
Następnego dnia mięsko oczyścić z ziarenek, cebulki i listków. rozgrzać patelnię, mięso obsmażyć z każdej strony, przełożyć do garnka z wodą + wszystkie składniki marynaty ( ale bez przesady z olejem).
Dusić pod przykryciem do miękkości.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !