Sposób przygotowania

Papryki oczyść, strąki opłucz, potnij w paski. Pomidorki oraz pieczarki pokrój na połówki. Cukinię oczyść, grubo zetrzyj, przypraw solą i pieprzem i uprzednio roztartym czosnkiem.
Filety (bez skóry) opłucz, potnij na cztery plastry, rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Na każdym płacie połóż porcję cukinii i paski papryki. Zroluj. Każdą roladkę ciasno owiń plasterkiem boczku.
tak przygotowane roladki zepnij wykałaczkami lub obwiąż bawełnianą nitką, aby nie rozpadły się podczas pieczenia. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Obłóż pieczarkami i pomidorkami. Na wierzchu ułóż kilka gałązek tymianku. Całość obficie skrop oliwą. Wstaw do piekarnika uprzednio rozgrzanego do temp. 180 stopni. Piecz około 40 minut. Podawaj z ziemniakami lub grubym makaronem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !