Sposób przygotowania

Tuńczyka odsączamy z zalewy/oleju i rozdrabniamy widelcem na małe kawałeczki.

Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i również kroimy w drobną kosteczkę.

Tuńczyka łączymy z warzywami i jajkiem, a następnie dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY:
1.Zamiast ogórka kiszonego można użyć świeżego, po uprzednim usunięciu gniazda nasiennego (wydrylowaniu) i pozostawieniu pokrojonego w kostkę na kilka minut na sitku, aby odsączyć nadmiar wody.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    taka wlasnie robie, ale dodaje papryke czerwona i odrobine startego zoltego sera, jest fantastyczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię takie sałatki
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pyszności :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    Musi być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !