Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Mięso dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Ogórki również w kostkę :) w garnku rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę; lekko ją rumienimy i dodajemy mięso. Przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy ogórki, goździki, ziarenka pieprzu, listki laurowe i zalewamy wszystko bulionem. Mieszamy , przykrywamy i gotujemy około 2 godzin na średnim ogniu (aż mięsko zmięknie). Następnie zagęszczamy mąka i doprawiamy smak cukrem i sokiem z cytryny (ew jeszcze pieprzem i solą). Podajemy np. z kopytkami, kaszą, ryżem etc można posypać posiekaną natką pietruszki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajny smak mogą nadać te goździki...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    goździki jak goździki...ale ogórki, cytryna i pieprz...wyszedł taki słodko-kwaśno-ostry smaczek :) do kopytek idealny :)
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    i smaczne mięsko :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    dobre :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Już wyobrażam sobie jak smakuje. Muszę spróbować :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    fasola

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniale danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    no ciekawe
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda pysznie:)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !