Sposób przygotowania

W misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy jajka oraz szklankę wody i za pomocą rózgi mieszamy, aż powstanie gładkie, gęste ciasto.

Szynkę konserwową kroimy w paseczki o wymiarach około 1cm X 3cm.

Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki.

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półpiórka.

Szynkę, pieczarki oraz cebulę mieszamy z ciastem.

Za pomocą łyżki wazowej nakładamy ciasto z dodatkami na rozgrzany tłuszcz i rozkładamy równomiernie na patelni tak, aby placek miał około 1-1,5cm grubości.

Smażymy na średnim ogniu. Gdy placek się zetnie i przyrumieni, przekładamy na drugą stronę. Wierzch posypujemy 1 łyżką startego żółtego sera, przykrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu, do czasu, aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    BArdzo smakowicie wygląda.
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Dzięki! Prawidłowa nazwa to PANNEKOEKEN, niestety wkradła sie literówka :-( zgłosiłam do poprawki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ale to musi być smaczne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !