Sposób przygotowania

Pomidory nacinamy i sparzamy, zdejmujemy z nich skórkę, a następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do rondelka i gotujemy, aż całkowicie się rozpadną. Odparowywujemy na gęsty sos. W bulionie gotujemy startą marchew. Dodajemy przygotowany sos pomidorowy. Doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem i cukrem. Miksujemy blenderem na gładki krem. Bagietkę kroimy na kromki. Smarujemy z obu stron masłem czosnkowym i zapiekamy, pod koniec pieczenie posypujemy grzanki mozzarellą. Zupę rozlej do kokilek. Udekoruj grzanką, kleksem śmietany i listkami bazylii. Na koniec możemy posypać zupę prażonymi pestkami dyni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    lubię zupy kremowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    lubię zupy kremowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    CIEKAWY PRZEPIS
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    CIEKAWY PRZEPIS
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    musze sprobowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !