Sposób przygotowania

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać starty na jarzynówce ser żółty, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Z powstałej mięsnej masy formować niewielkie, podłużne kotleciki. Kotleciki panierować w bułce tartej i roztrzepanym jajku. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na rozgrzaną patelnię wkładać kotleciki i smażyć je ze wszystkich stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pycha :) Ja z takiej masy tworzę paluchy :) Przepis wart polecenia !!
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczniutkie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !