Sposób przygotowania

4 duże liście kapusty blanszować 4 min. we wrzątku. Pierś pokroić na pół + mielony kminek, sól, pieprz, smazyć na 5 łyżkach oliwy. Zwinąć jak gołąbki w zblanszowane liście kapusty. Papiloty obwiązać nitką ułożyć w płaskim garnku podlać bulionem, przykryć i gotować 20 min.. Pozostałą kapustę pokroić w duże kostki. Marchew zetrzeć na tarce, razem z kapustą przełożyć do garnka. Wlać resztę oliwy 10 łóyżek bulionu, dosyp kminek, ziarenka pieprzu,dusić częstto mieszając ok. 15 min. doprawić solą,mielonym pieprzem. Koperek posiekać, i dodać do kapusty. Drobiowe papiloty wyjąć i pokroić w plastry. Całość podajemy na duszonej kapuście

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !