Sposób przygotowania

Korpus kaczki wkładamy do zimnej wody i gotujemy ok 1h na bardzo małym ogniu. Następnie dodajemy warzywa i przyprawy wraz z kostkami, cebulę oraz kilka łupin cebuli i gotujemy kolejną godzinę. Przelewamy rosół przez sito zostawiając końcówkę zanieczyszczonego rosołu w garnku. Następnie wyklarowany rosół gotujemy, aż płyn zredukuje się do połowy. Gdy ostygnie wybieramy połowę tłuszczu łyżeczką.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pacpaw dziś zaryzykował, bulion z kaczki ugotował. Bulion pachnie , bulion nęci - myślę ,że Was dziś zachęci...
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    cieżko byłoby mnie oderwac od tego dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wczoraj jadłam rosołek z kaczki, jest pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !