Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę uformować stożek, zrobić zagłębienie, wkruszyć do niego drożdże dodać oliwę, sól i wodę wymieszaną z mlekiem. Wyrobić ciasto, uformować je w kulę, przykryć ściereczką, zostawić do wyrośnięcia.
Boczek pokroić w słupki, pieczarki na plasterki. Paprykę też pokroić na plasterki. Ser zetrzeć na tarce.
Okrągłą formę wysmarować olejem, ciasto rozwałkować, ułożyć w formie. Przecier pomidorowy wymieszać z keczupem, dodać roztarte oregano, przyprawić solą i pieprzem. Przygotowanym sosem posmarować placek.
Równomiernie rozłożyć na placku przygotowane dodatki, posypać startym serem, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pizze wstawić do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220 st. i piec ok 30 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !