Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę.Połączyć z masłem i żółtkami i solą.Stopniowa dodawać wodę i ugniatać ciasto.Odstawić na 30 min. trzymać pod przykryciem.

Kapustę wypłukać.Grzyby namoczyć w wodzie.Wypłukaną kapustę przełożyć do garnka, dodać grzyby i gotować do miękkości.Przyprawić do smaku.
Tak przygotowaną kapustę wyłożyć na sito aby pozyć się soku.Usunąć liść laurowy i ziele angielskie.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką.Nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Wkładać do gotującej się wody i od czasu kiedy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty.
Podawać z usmażoną kiełbaską z cebulką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !