Sposób przygotowania

Tartą bułkę i ser wsypujemy do miski, solimy, dodajemy przyprawy i zioła. Wbijamy jajka, wyrabiamy dokładnie, gdyby było zbyt gęste, dodajemy troszkę bulionu ( może być z kostki). Zostawiamy na 10-15 minut , żeby się dobrze związało.
W tym czasie możemy przygotowac sos pieczarkowy. Pokrojone pieczarki dusimy na oleju, z dodatkiem wody, aby powstał fajny wywar do sosu, do miękkości. Na końcu solimy i pieprzymy. Warto właściwie od tego zacząć.Pieczarki studzimy.
Na patelni rozgrzewamy olej lub margarynę i dodajemy mąkę, robiąc złotą zasmażkę. Warto dodać wtedy kucharek, sos będzie smaczniejszy.Rozprowadzamy go zimnym wywarem z pieczarek, do połączenia na gładki sos. Na końcu wrzucamy pieczarki i doprawiamy do smaku.
Teraz pora na nasze kulki. Przygotowujemy ok. 3 szklanek bulionu warzywnego ( może być z kostki) i do garnka z bulionem ostrożnie wkładamy kulki wielkości orzecha laskowego, utoczone z masy serowo-ziołowej. Gotujemy ok. 5 minut na średnim ogniu, pilnując, żeby się nie rozpadły. Wyjmujemy je łyżką cedzakową i kładziemy na talerze , polewając sosem pieczarkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Coś dla mnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    coś fajnego:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to by mi smakowało,nie jadłam jeszcze takiego dania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !