Sposób przygotowania

Śliwki sparzyć. Powidła wymieszać z połową wina i szczyptą imbiru. Schab umyć, rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Mięso posmarować powidłami. Kilka śliwek odłożyć, resztę ułożyć w 3 rzędach na mięsie. Schab zrolować i obwiązać ściśle nitką. Olej rozgrzać na dużej patelni, włożyć mięso, zrumienić. Razem z tłuszczem przełożyć do brytfanny, dodać goździki, wlać 3-4 łyżki wody, oprószyć pieprzem. Piec ok. 1 godziny w temp. ok. 180 stopni, polewając sosem z pieczenia. W połowie pieczenia dodać odłożone śliwki, podlać resztą wina.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    brzmi nieżle
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ojjj bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !