Sposób przygotowania

Śledzie z beczki po wypatroszeniu moczyć 12 godzin, po czym ściągnąć z nich skórę, wyjąć ości i umyć. Na każdym płacie śledzia położyć plaster cebuli i odpowiednio przycięty kawałek ogórka kwaszonego. Zwinąć płat w rulon , spiąć wykałaczką i ułożyć w słoju, zalać olejem z dodatkiem odrobiny octu. Pozostawić w chłodnym miejscu. Następnego dnia śledzie są gotowe do jedzenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię taką przekąskę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smaczna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !