Sposób przygotowania

Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym na patelni smalcu. Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na odpowiednie porcje. Każdą porcję oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem, a następnie smażyć na smalcu w rondlu, aż lekko się zarumieni. Wówczas zalać winem, dodać drobno posiekany czosnek i ogrzewać na małym ogniu, aż wino odparuje. Dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone na niewielkie cząstki. Dusić, często mieszając przez ok. 30 minut na dość silnym ogniu, w razie potrzeby dolewając po 2-3 łyżki wody.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię potrawki z kurczaka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    wow!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !