Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie musztardowo-śmietanowym
Wątróbka w sosie musztardowo-śmietanowym to jeszcze jeden sposób na pyszny, ekonomiczny obiad. Podsmażoną wątróbkę drobiową łączymy z sosem na bazie kwaśnej śmietany i musztardy.
Wątróbka w sosie musztardowo-śmietanowym
Wątróbkę posypać mąką i podsmażyć na rozgrzanym smalcu razem z cebulą. Smalec możesz zastąpić masłem klarowanym lub olejem.
Kostkę rosołową rozpuścić w 1/3 szklanki wody.
Śmietanę połączyć z musztardą i startym ząbkiem czosnku. Dodać do wątróbki i cebuli. Wszystko połączyć na patelni w gładki sos. Dusić kilka minut.
Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki.