Sposób przygotowania

Mąki mieszamy razem, dodajemy olej ,jajka,wodę ,sodę i sól , przy pomocy miksera wyrabiamy ciasto troszkę gęstsze od tradycyjnego ciasta naleśnikowego. Mleko wlewamy tak na wyczucie, kontrolując gęstość ciasta.
Smażymy troszkę grubsze naleśniki.
Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do miski, paprykę i ogórka kroimy w paseczki, cebulę w piórka oraz kotlety w plasterki.
Letnie naleśniki smarujemy majonezem i układamy na nim kolejno warzywa, kukurydze i mięso, polewamy keczupem (Kolejność i ilość układanych warzyw zależy od naszego gustu i smaku), zwijamy w zgrabne paczuszki.

Najlepiej podać wszystkie składniki osobno i niech każdy sam sobie przygotuje, jest przy tym troszkę zamieszania, ale i też zabawy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo podoba mi się Twoja propozycja, wykorzystam i zrobię dla tej części rodziny, która nie je mięsa lub ogranicza jego ilość. Dzięki za świetny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !