Sposób przygotowania

Często gotuję zupy na kurczaku .I mam już serdecznie dość gotowanego kurczaka .Stąd tez różne pomysły na wykorzystanie mięsa drobiowego z zupy .
Marchew pokroić w grubą kostkę , pomarańczę obrać ze skórki , usunąć białą błonkę i pokroić w kawałki . Kurczaka obrać ze skórki , usunąć chrząstki , przedzielić na dwa kawałki – pałkę i górne udko ( tak by mięso się nie rozpadło ). Natrzeć papryką , curry i pieprzem . W rondelku rozgrzać 1 łyżkę masła . Dodać konfiturę pomarańczową , bulion . Chwilę gotować tak by konfitura się rozpuściła . Wrzucić marchew i pomarańcze .Doprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny . Dusić mieszając aż marchew się zagęści . Dosypać koperek .
Na patelence rozgrzać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju . Obsmażyć kurczaka na rumiano .
Podawać kurczaka ułożonego na warstwie marchewki z ziemniakami lub ryżem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !