Sposób przygotowania

Marchewkę oczyścić, obrać i pokroić na kawałki. Zagotować w garnku osoloną wodę. Do wrzątku wrzucić makaron i marchewkę gotować przez 10 minut na średnim ogniu. Po około 8 minutach wsypać zielony groszek.
Pokroić szynkę w kostkę. Przygotować sos jogurtowy: jogurt wymieszać z musztardą i koncentratem pomidorowym, aby utworzyły jednolitą gładką masę. Przyprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Natkę pietruszki dokładnie opłukać, drobno posiekać i wrzucić do sosu.
Makaron, marchewkę i zielony groszek odcedzić, dobrze odsączyć na sitku, zalać zimną wodą. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, polać sosem jogurtowym i ostrożenie przemieszać.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    oliwka

    Ta sama sałatka będzie doskonałym drugim daniem jeśli przygotujemy ją na ciepło z sosem pomidorowym.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy przepis - takiego zestawienia jeszcze nie próbowałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !