Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
oliwa 2 łyżki
ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt.
cebula 1 szt.
woda 1 (ciepła)
twaróg 30 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Z mąki, 1 łyżki oliwy i wody należy ugnieść ciasto, uformować kulki około 3 cm średnicy i rozwałkować. Ziemniaki i twaróg skręcić, dodać jajko i dodać podsmażoną na oleju
cebulkę, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć na \"placki\" z ciasta i skleić w kształt półksiężyca. Wodę zagotować w garnku
, posolić i dodać łyżkę oliwy. Wrzucić pierogi
do wrzątku i gotować
tak długo aż same wypłyną. Gotowe pierogi można polać cebulką podsmażoną na oleju. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak