Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić.Imbir obrać i posiekać.Pestki uprażyć na suchej patelni.Rozgrzać olej z masłem,wsypać włoszczyznę i posiekany imbir.Smażyć,mieszając,aż zmięknie.Przyprawić do smaku sosem sojowym,solą i pieprzem.Dodać pestki dyni,wymieszać.Ciasto rozwałkować,pokroić na kwadraty.Na środku każdego położyć porcje farszu,rogi ciasta zagiąć do środka,formując kopertę.Na wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem.Piec w temp.220stopniC ok.15min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przydatny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !