Sposób przygotowania

Pierożki tortellini wrzucić do posolonego wrzątku.Gotować ok.12min.W tym czasie parmezan zetrzeć na drobnej tarce.Do śmietany wbić jajko,zmiksować.Dodać starty parmezan.Powstały sos doprawić solą i pieprzem.Odcedzić pierożki.Przełożyć do nasmarowanej tłuszczem formy żaroodpornej.Polać sosem śmietanowo-jajecznym,posypać posiekaną dymką i pokrojoną szynką.Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok.15min w temp.175stopniC.Gotową zapiekankę posypać szczypiorem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    To danie musi być pyszne, po prostu musi! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pychotka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !