Sposób przygotowania

W głębokim rondlu na czterech łyżkach masła usmażyć cebulę,na kolor złocisty.Przyprawić,wsypać pietruszkę,wymieszać.Wlać rosół i białe wino,wrzucić liść laurowy wyjąć go pod koniec gotowania,przykryć.Dusić na małym ogniu 10 min. Dwie łyżki masła utrzeć z mąką.Ciągle mieszając dodawać do zupy małe kawałeczki masła mącznego.Po włożeniu masła zupę gotować jeszcze przez 15min.Przyprawić koniakiem.Rozlać zupę do jedno porcjowych żaroodpornych miseczek,napełniając je do 2|3 wysokości.Do każdej porcji włożyć kromkę chleba posypaną serem.Zapiekać w piekarniku aż ser się rozstąpi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !