Sposób przygotowania

śledzie kroimy w kostkę, buraczki zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, odciśnij.nie wylewaj go. ziemniaki pokrój w talarki. umyj i obierz jabłka. zetrzyj na tej samej tarce co buraczki. skrop je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. przypraw pieprzem, szczypior umyj i posiekaj.
śmietane ubij na pół sztywno ze szczyptą soli. wymieszaj delikatnie z 6 łyzkami majonezu i sokiem odciśnietym z buraczków. sos ma mieć półpłynną konsystencję.

warstwy:
ziemniaki
majonez
szczypior
majonez
jabłka
śledzie
ciemna warstwa majonezu
buraczki
sałatkę odstaw do lodówki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    wygląda świetnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !