Sposób przygotowania

Cebulę: obrać przekroić na pół i pokroić na talarki. Wrzucić na durszlak lub sitko i przelać wrzącą wodą, a następnie odstawić do odcieknięcia i ostudzenia.
Jabłko: obrać i zetrzeć na tarle na grube wiórka. Jeśli mamy tarło do beleczek to jeszcze lepiej. Starte jabłko odłożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny, żeby nie czerniało.
Płaty śledziowe: wyjąć ze słoika i pokroić na takie kawałki jak lubimy.
Ananasy: po wyjęciu z puszki pokroić w trójkątne cząstki.
Kwaśną śmietanę: przełożyć z kubka do miski i dodawać do niej kolejno mieszając: wystudzoną cebulę, utarte jabłko, kawałki ananasa, pokrojone płaty śledziowe, a na koniec doprawić mielonym białym pieprzem i jeśli sos wydaje się zbyt kwaśny to można dodać odrobinę cukru. Zamieszać i odstawić na parę godzin do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawe połączenie smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !