Sposób przygotowania

Pieczarki obierz i pousuwaj z nich nóżki. Cebulę pokrój, czosnek posiekaj drobno. Olej rozgrzej na patelni. Najpierw podsmaż samą cebulę z czosnkiem, później dodaj mięso mielone i smaż jeszcze co najmniej 25 minut. Do mięsa dodaj bułkę tartą i uformuj z niego kulki wielkością dopasowane do pieczarek. Kulki z mięsa mielonego poukładaj w miejsce usuniętych nóżek od pieczarek. Całość smaż na głębokim tłuszczu, najpierw od strony kapelusza, później od strony mięsa mielonego.

Podawaj na gorąco z sosem czosnkowym i tartym serem.

Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to jest dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !