Sposób przygotowania

Boczek dzielimy na 3 kawałki .Składniki zalewy łączymy ze sobą i nacieramy boczek.Wkładamy do miski skórką do góry i odciążamy talerzem i butelka z woda .Wkładamy do lodówki na 7 dni.Pierwszego dnia dolewamy wodę aby boczek się zakrył .Co 2 dni go przewracamy.Boczek płuczemy i osuszamy ,oprószamy pieprzem i majerankiem.Zwijamy i obwiązujemy .[Pieczemy w 170* C przez 1.5 godziny .Po upieczeniu ciągamy sznurek i kroimy w plastry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo ciekawy dobór składników
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    rewelacja,znam ten smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dla mnie pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam boczuś
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    lubię boczuś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !