Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroję w kostkę ok 1,5cm. Wrzucam do zalewy (patrz poniżej). Po
ok.30-45 minutach mięso można usmażyć.
Zalewa do mięsa:
olej + przyprawy ( zioła prowansalskie, czosnek, cebula, sól, pieprz lub gotowa przypawa do kurczaka Prymat).

Kapustę pekińską (lub sałatę lodową) kroję lub drę na niewielkie kawałki. Dodaję
pokrojone w kostkę warzywa: paprykę, ogórka i pomidora (najlepiej bez skóry). Cebulę siekam drobno, ale jak ktoś lubi, można pokroić w talarki.
Całość zalewam sosem greckim, dodaję ostudzone mięso, mieszam.
Na końcu daję ser feta pokrojony w kostkę. Mieszam całość delikatnie. Tak, aby nie zniszczyć kostek fety.

Sałatka zdąży się przegryźć po upływie ok. godzinki.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz20

    najlepsza pod słońcem!
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !