Sposób przygotowania

Ugotowany ryż na półtwardo mieszamy z mięsem i przyprawiamy do smaku .Formujemy średniej wielkości kulki .
W garnczku gotujemy pół litra wody z kostką rosołową , wrzucamy pulpeciki i gotujemy około 20 minut.Wyjmujemy .
Do wywaru dodajemy keczup i przecier pomidorowy ,mieszamy .Mąkę rozprowadzamy z śmietaną i zagęszczamy sos
.Przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem i cukrem.
Polewamy pulpety .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ooocos dobrego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawe wykorzystanie farszu na gołąbki:) ja zazwyczaj smażę kotlety ale i pulpeciki by się zjadło:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    szybkie i smaczne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wyśmienite danko również dla mojej babci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !