Sposób przygotowania

Pomysł na zrobienie czegoś innego z tego co mamy .
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić .Zrobić puree z masłem i mlekiem .W foremce do zapiekanek ułożyć 2 plastry schabu , na nich po 2 łyżki puree ziemniaczanego, polać każdy 2 łyżkami sosu .Nałożyć po 2 łyżki duszonej kapusty. Przykryć pozostałymi kawałkami schabu .Na to znów puree ziemniaczane .
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić zapiekankę i zapiekać przez 15 minut.
W tym czasie podgrzać na małej patelence pozostałą kapustę .Skropić lekko sokiem z cytryny by nie straciła koloru. Po wyjęciu zapiekanki z piekarnika położyć kapustę na każdą porcję , a na wierzch dekorację z korniszonów .
Sos podawać osobno .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawa kompozycja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajny ten piętrusik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !