Sposób przygotowania

Kurczaka gotujemy do miękkości, a później kroimy na kawałki.
Kajzerkę moczymy w śmietance. Żółtka oddzielamy od białek.
Do mięsa dodajemy namoczoną bułkę razem ze śmietanką i żółtkami.Miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy kaszę mannę i groszek oraz ubite na sztywną pianę białka.
Przyprawiamy.
Podłużną foremkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Napełniamy masą do wysokości około 3/4.
Wstawiamy formę do rozgrzanego do ok. 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    musi być pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Pyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    wyborny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    polecam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne pewnie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne pewnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ciekawa propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    przepis godny polecenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczny :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !