Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy porcję i gotujemy na małym ogniu ok 30 min. Wrzucamy jedną marchew i połowę selera, przyprawy kostkę i gotujemy kolejne 20 min. Druga marchew i połówkę selera kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Gotujemy ok 15 min i wyławiamy porcję rosołową oraz całe warzywa, a dodajemy kaszę jęczmienną. Gotujemy do miękkości kaszy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam krupnik, robie prawie identyczny (daję zdecydowanie więcej kaszy)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    może nie dodałem ta porcja kaszy jest na garnek 4 litrowy. Smak kaszy wyczuwalny w zupie.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Krupnik jest pyszny , gdy jesz we dwoje , krupnik ma również zalety swoje! Ale do zupy dorzuć ziemniaka , żeby nie była zupa nijaka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    kiedys nie lubialam, teraz sie przekonalam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !