Sposób przygotowania

Wymieszać w kubeczku sok cytrynowy,olej i zioła.Natrzeć mięso,wstawić na noc do lodówki.Rano ponakłuwać na głębokość ok.4cm.Czosnek obrać,posiekać,słoninę pokroić w słupki.W każde nacięcie wcisnąć trochę czosnku i kawałek słoniny.Olej rozgrzać na patelni,zrumienić mięso ze wszystkich stron,doprawić do smaku solą i pieprzem.Przełożyć do garnka.Na tej samej patelni zeszklić posiekaną cebulę,przełożyć do garnka z mięsem.Wlać 2 szklanki wrzątku,dodać liść laurowy,postawić na ogniu.Dusić powoli 80min.Dodać obrane i grubo pokrojone marchwie oraz seler,dusić jeszcze ok.30min.Wyjąć mięso,przestudzić,pokroić w plastry.Sos zmiksować z warzywami.Podawać polane sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !