Sposób przygotowania

Udka i skrzydełka obficie posypujemy solą ziołową, majerankiem oraz cebulą suszoną. Skrapiamy olejem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. NA rozgrzanym oleju kładziemy kurczaka i chwilkę smażymy na dużym ogniu. Przewracamy na drugą stronę, dodajemy talarki cebuli. Smażymy 4 minuty, zalewamy bulionem, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem do miękkości. Operujemy tak pokrywką, aby większość bulionu wyparowało.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Udka I klasa !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super udka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takie, tak dużo majeranku... mniamniuśne :P)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    delikatne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !