Sposób przygotowania

Wywar gotujemy klasycznie, ja dodałam trochę ziela angielskiego i pieprzu w ziarnach. Pomidory kroimy na kawałki, śliwki pozbawiamy pestek. Rozgotowujemy to na miękko w niewielkiej iliści wody, w garnku lub kuchence ( 15 min na 700 W). Przecieramy przez sito, albo miksujemy, kto lubi z pestkami, ale wtedy trzeba najpierw pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Dodajemy do zupy, mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy szczyptę cukru, doprawiamy w razie potrzeby. Podajemy z makaronem lub ryżem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe z tą śliwką
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A to ciekawy przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo fajne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawy pomysł...śliwki dodawałam już do różnych potraw...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe,myślę że to dobre połączenie pomidora ze śliwką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !