Sposób przygotowania

Mięso i nóżki myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy to wodą. Wkładamy do tego włoszczyznę oraz przyprawy. Wstawiamy na ogień i gotujemy średnio 3 godz.
Jak nóżki będą się już rozgotowywać to wszystko to przecedzamy.
Gdy mięso przestygnie to obieramy je z kości i wkładamy z powrotem do naszego wywaru (razem z pokrojoną w plastry marchewką). Resztę wyrzucamy.
Wywar wstawiamy na ogień i zagotowujemy dodając trochę octu (ok 2-3 łyżki).
Po zagotowaniu przelewamy do naczynia. Po wystygnięciu wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mąż taka uwielbia
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Galaretkę z nóżek zrób , bo już znudził nam się drób!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie jadłam , nie robiłam i nie wiem czy bym zjadła
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    nie jadłem jeszcze
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ciekawie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo smaczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Często robię, mój mąż uwielbia.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    też takie robię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !