Sposób przygotowania

Filety rybne dokładnie umyć, osuszyc. Wymieszac sos sojowy, oliwe z oliwek, sok z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy, zabek czosnku rozgneiciony, włozyc ryby do marynaty i zostawic na godzine.
Na prostokącie papieru do pieczenia położyc kawałek masła, na to rybę, plastry pora, posypac rozkrusozną fetą, połozyc plastry cytryny, posypac przyprawą do ryb, posypac świezo zmielonym pieprzem. Rybę zawinąć, dokładnie aby w trakcie pieczenia nie uciekł z niej sos.
Piekę ją przez 20 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 200 C. Pod koniec pieczenia mozna odwinac papiloty zeby rybka sie lekko zrumienila z wierzchu. Zamiast papieru mozna ryby zawinac w folie aluminioowa.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobra nazwa:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczna ryba, chociaż rzadko ją jadam :) Takiej jednak jeszcze nie robiłam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    nazwa bardzo zachęcająca
  • 0
    original
    Opublikowano

    monikaaa1

    przyznaje , nazwa intrygująca :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetna ryba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !