Sposób przygotowania

Przesiać mąkę na stolnicę. Na środku zrobić wgłębienie. Wbić w nie jaja, wlać oliwę i wsypać sól. Wyrobić elastyczne ciasto.Rozwałkować je na kilka placków, powinny być jak najcieńsze.Placki rozłożyć na czystych ściereczkach do przeschnięcia, albo na papierze śniadaniowym. Gdy przeschną, pokroić je ostrym nożem na długie wąskie paski, poukładać jeden pas na drugim i kroić cieniutki makaron – tzw. nitki.
Pokrojony makaron rozłożyć na desce, przesypać mąką i pozostawić do wyschnięcia (zamkniecie go w puszce lub plastiku spowoduje, że spleśnieje).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    taki swojski domowy jets zawsze najjjlepszy!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    nie myślałam że ktoś jeszcze robi makaron-super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    I do tego rosół :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Najlepszy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    najlepiej smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !